Notícia

235.000 catalans demanen la convocatòria del referèndum o la declaració d'independència si Espanya no el permet

BREUS. L'ANC considera que la campanya pot ser un "pla B" a la consulta del 9 de novembre

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha aconseguit prop de 235.000 peticions signades per ciutadans catalans que demanen la convocatòria immediata d'un referèndum d'independència i, en cas que Espanya no el permeti fer, la declaració unilateral d'independència. La campanya continuarà durant els propers mesos, i l'ANC espera recollir força més signatures.

La direcció de l'ANC diu que la fórmula està basada en el dret de petició, reconegut a la Constitució espanyola i a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. L'entitat considera que la campanya podria esdevenir un "pla B" en cas que el govern espanyol bloqui la celebració del referèndum.

La consulta sobre la independència s'ha de fer el 9 de novembre d'enguany, segons va anunciar el govern català el desembre. La setmana passada, el Parlament de Catalunya va aprovar una proposició de llei perquè Espanya atorgui competències en matèria de referèndums a Catalunya. Però el govern espanyol i els dos principals partits estatals han avançat que en cap cas permetran que es faci la votació.