Notícia

El govern de Gal·les admet el "baix nivell" dels resultats de l'ensenyament del gal·lès a les escoles de llengua vehicular anglesa

BREUS. El primer ministre reconeix que cal canviar la manera d'ensenyar l'idioma perquè els alumnes siguin competents en gal·lès

Les escoles de Gal·les que tenen l'anglès com a llengua vehicular mostren un "baix nivell" en l'aprenentatge del gal·lès en els alumnes de 3r i 4t grau (alumnes d'11 a 16 anys d'edat), una situació que "no és acceptable", ha dit el ministre d'Educació de Gal·les, Huw Lewis. El primer ministre de Gal·les, Carwyn Jones, ha reconegut que la forma d'ensenyar el gal·lès en aquestes escoles "s'ha de canviar" per tal que tots els alumnes del país adquireixin un coneixement "competent" de l'idioma cèltic.

És la reacció del govern gal·lès a un informe encarregat al Review Group, que havia d'analitzar com s'aprèn gal·lès a les escoles de Gal·les amb l'anglès com a llengua vehicular. Aquests centres sumen entre el 75% i el 80% de les escoles del país, i la immensa majoria dels seus alumnes són de llengua inicial anglesa.

Però la revisió del sistema no arribarà fins d'aquí a un any, segons ha denunciat l'organització a favor de la llengua gal·lesa Cymdeithas. L'entitat, que ha adreçat una carta a Jones, diu que es percep una "manca de consciència per part del govern sobre la crisi a què s'enfronta la llengua".