Notícia

Les dues primeres setmanes d'atac israelià contra Gaza fan prop de 500 morts i 85.000 desplaçats

Almenys 364 víctimes mortals palestines són civils · Els morts israelians pugen a 27, dels quals 25 són soldats · L'agència de l'ONU per a Palestina necessita 60 milions de dòlars per a atendre la població

Després de dues setmanes que comencessin els atacs de l'exèrcit israelià contra la Franja de Gaza (Operació Marge Protector), les víctimes mortals del costat palestí pujaven ahir a mitja tarda a 479, segons dades de l'Oficina de les Nacions Unides per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris (OCHA). D'aquestes persones, 364 eren víctimes civils, i d'aquestes, 121 eren infants.

Referint-se al bombardeig d'abans-d'ahir al barri de Shejaiyah, a Gaza, el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, va condemnar aquesta "acció atroç" i li va recordar a Israel que "també els palestins" tenen la necessitat de sentir-se segurs.

Del costat israelià, i també segons dades de l'OCHA, fins ahir havien mort 27 persones. D'aquestes, 25 són soldats que han perdut la vida des que va començar l'operació terrestre contra Gaza, dijous passat, i dues són civils que han resultat morts pel llançament de coets i foc de morter des de la Franja.

Els desplaçats, acostant-se a la xifra de 100.000

L'agència de l'ONU per a Palestina (UNRWA) calculava ahir que els desplaçats interns a la Franja de Gaza eren pràcticament 85.000, i que en molt poc temps arribarien a la xifra de 100.000. L'agència diu que necessita immediatament 60 milions de dòlars per a atendre les necessitats de la població de Gaza.

El nombre actual de desplaçats suposa aproximadament el 5% del total de la població de Gaza, que se situa al voltant d'1,8 milions de persones que viuen en una superfície de 360 quilòmetres quadrats, una mica menys que l'extensió de la comarca del Maresme.

Més informació: