Notícia

Ara és l'Hora comença a buscar 100.000 voluntaris per a la campanya del "sí" després de la V massiva

ANC i Òmnium preparen un porta a porta d'aquí al 9-N · Les entitats recorden a Mas que cal "que posi les urnes" · El president de la Generalitat diu que es votarà, i avisa que cal fer "amb totes les garanties democràtiques"

A mig matí d'aquest divendres l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural havien aconseguit més de 6.000 voluntaris dels 100.000 que diu que necessita per a la campanya del "sí" per a la consulta del 9 de novembre. Les organitzacions que presideixen Carme Forcadell i Muriel Casals, coordinades en la campanya Ara és l'Hora, demanen als voluntaris que dediquin una tarda d'aquí a la celebració de la votació a convèncer els ciutadans sobre els beneficis de la independència.

La campanya, que les dues entitats van anunciar ahir al vespre per correu electrònic, arriba just després de la massiva V organitzada a Barcelona i que va comptar amb més d'un milió de participants (1,8 milions segons la Guàrdia Urbana i 1,3 segons el càlcul de La Directa). És la tercera concentració independentista milionària en els darrers tres anys, després de la manifestació de 2012 i de la Via Catalana de 2013.

Acabada la concentració, Forcadell va reiterar que votar el 9-N "depèn exclusivament de nosaltres" i va insistir al president de la Generalitat, Artur Mas, que cal "que posi les urnes" perquè, va dir, "no hem arribat aquí per a fer marxa enrere". Aquest matí, Mas ha insistit que es votarà i que el govern ho té tot a punt per a fer la consulta, i alhora ha avisat que s'ha de fer "amb totes les garanties democràtiques".

Campanya porta a porta

Òmnium i l'ANC continuen treballant amb el supòsit que el 9-N es votarà. La campanya dels 100.000 voluntaris d'Ara és l'Hora es desenvoluparà mitjançant un porta a porta, en què cada voluntari anirà a deu llars a explicar als residents la necessitat que Catalunya s'independitzi. Els voluntaris també demanaran als ciutadans que omplin un qüestionari per a explicar com voldrien que fos el nou estat independent.

(Fotografies: superior, la V vista des de dalt / imatge de l'ANC; al mig i inferior, dues imatges des del carrer.)