Notícia

‘L’Eurocopa de les minories’ es prepara al Tirol del Sud

30 seleccions es disputaran aquest juny el títol de campions europeus · El campionat s’amplia amb una competició femenina per primer cop

El TIrol del Sud, guanyador de l'Europeada 2012.
El TIrol del Sud, guanyador de l'Europeada 2012. Autor/a: FUEN
30 equips representants de minories nacionals i nacions sense estat disputen aquest juny la tercera edició de l’Europeada, un torneig de futbol que es fa coincidir amb la celebració de l’Eurocopa d’estats. El campionat dura nou dies i es combina amb celebracions culturals.

L’Europeada és organitzada per la FUEN i, com passa amb aquesta organització, la majoria dels seus participants són centreeuropeus. Així, prendran part combinats del Tirol del Sud, dels romanxs del cantó suís dels Grisons, de Lusàcia, de l’Alta Silèsia i de diverses minories balcàniques.

Pel que fa a la resta d’Europa, destaca la participació de les seleccions d’Occitània, Man, dels tàtars de Crimea i d’un combinat de totes les minories d’Estònia.

Per primer cop hi haurà competició femenina (sis equips) a banda de la tradicional masculina (24).”Estem molt contents d’haver aconseguit tenir no només un torneig d’homes, sinó també de dones”, ha dit Susann Schenk, secretària general de la FUEN.

Domini sud-tirolès

En les dues edicions anteriors (2008 i 2012) la selecció del TIrol del Sud s’ha proclamat campiona. En el primer cas derrotant la selecció dels croats de Sèrbia, i en el segon cas vencent els gitanos d’Hongria.

Mots clau: esport, Europeada, FUEN, futbol, Tirol del Sud