Breu

Còrsega estudia la formació d’un col·lectiu d’advocats per fer front “a l’odi anticors”

Les xarxes s’han omplert de missatges insultants contra els corsos arran d’un partit de futbol entre l’AC Ajaccio i Le Havre

El president de l’Assemblea de Còrsega, Jean-Guy Talamoni, ha anunciat que es posarà en contacte amb els presidents dels col·legis d’advocats de Bastia i Ajaccio per estudiar la formació d’un col·lectiu de juristes que faci front a “l’odi anticors” que s’ha desfermat les darreres hores. Talamoni assegura que “nombrosos corsos” s’han posat en contacte amb ell per transmetre-li que Còrsega no pot quedar-se de braços plegats veient l’onada d’insults contra els illencs.

L’origen de la controvèrsia és la disputa d’un partit de futbol entre l’AC Ajaccio i Le Havre, que va acabar amb victòria del conjunt cors. Le Havre denuncia que l’afició, els jugadors i els dirigents del club cors van assetjar els membres del club normand i que el president Vincent Volpe va ser agredit. El president de l’Ajaccio, Alain Orsoni, ho nega i assegura que denunciarà Volpe per calúmnies.

Arran d’aquests incidents, les xarxes socials es van omplir d’insults contra el poble cors, amb amenaces de matances massives incloses. Alguns comptes de Twitter i diaris com Le Monde, però, denuncien que, abans i durant el partit, els aficionats corsos van insultar els jugadors de Le Havre. Un jugador del conjunt normand assegura que els van dir “francesos de merda” i altres consignes racistes.