Breu

Comença la Copa del Món de futbol dels països no reconeguts

Setze equips, entre els quals Abkhàzia, Cabília, Tamil Eelam o diverses comunitats hongareses, competeixen pel campionat de la ConIFA

El porter d'Abkhàzia, a l'anterior Copa del Món.
El porter d'Abkhàzia, a l'anterior Copa del Món. Autor/a: Beslan Lagulaa/ConIFA
Quinze seleccions de nacions sense estat, regions i minories diverses i una selecció estatal participen des d’avui 31 de maig en la Copa del Món de futbol masculí que la ConIFA organitza a Londres. És el tercer cop que aquesta mena de FIFA alternativa celebra un campionat mundial, després de les edicions de 2014 a Lapònia i la de 2016 a Abkhàzia. Els partits es podran seguir en directe, mitjançant internet.

Tot i que és obvi que el Regne Unit no és una nació sense estat, el motiu pel qual el torneig s’organitza a Londres és que l’hostatja la selecció de la diàspora somali a Anglaterra, i que duu el nom de Barawa, en honor a un port de Somàlia. L’equip de Barawa s’enfrontarà, al seu grup, a Cascàdia —una regió a cavall dels Estats Units i el Canadà—, l’Illa de Man i el Tamil Eelam. La resta de participants són els actuals campions Abkhàzia, les comunitats hongareses de Transcarpàcia (Ucraïna), Felvidek (Eslovàquia) i el País Székely (Romania), Xipre del Nord, el Tibet, Matabelelàndia —el país del poble ndebele, a Zimbabwe—, Padània, Cabília, la diàspora panjabi a Anglaterra, la comunitat coreana al Japó i Armènia Occidental, equip que reuneix futbolistes armenis amb background familiar d’origen a l’actual Turquia.

Juntament amb tots aquests, també hi participa la selecció nacional de Tuvalu. Un cas curiós, perquè Tuvalu és un estat independent i membre de l’ONU, però la seva federació nacional no està afiliada a la FIFA atès que no disposa d’un estadi amb les condicions requerides per aquesta federació mundial per poder acollir partits internacionals.