Breu

Més de 80.000 persones inscrites en la cadena humana pel dret a decidir al País Basc

La plataforma Gure Esku Dago presentarà un document amb 2019 raons per a respectar la voluntat de la ciutadania

La cadena de 2014.
La cadena de 2014. Autor/a: ukberri.net
La cadena humana que aquest diumenge 10 de juny té lloc al País Basc per reclamar el dret a decidir té 84.000 persones inscrites, segons les darreres dades facilitades per la plataforma organitzadora, Gure Esku Dago. L’entitat espera que se superi la xifra de 100.000 participants. La cadena unirà les tres capitals d’Euskadi (Vitòria, Bilbao i Sant Sebastià) al llarg de 202 quilòmetres. Serà, per tant, més llarga que la de 2014, organitzada per la mateixa plataforma i que va unir Durango i Pamplona al llarg de 123 quilòmetres.

El mateix dia, Gure Esku Dago farà pública la declaració “Pacte ciutadà”, que inclourà 2019 raons a favor del dret a decidir, que la plataforma enviarà als parlaments d’Euskadi i Navarra. La presentació d’aquest document coincideix amb el debat de la ponència d’autogovern en marxa actualment al Parlament d’Euskadi.

La xifra dels 2019 motius és simbòlica atès que Gure Esku Dago considera que l’any 2019 ha de ser l’inici d’una nova fase, coincidint amb la culminació de les consultes populars sobre l’autodeterminació a Euskadi i amb la celebració d’eleccions locals i forals.