Breu

Eleccions europees a la República Francesa: Alfonsi (Còrsega) i Massard (Bretanya), números 1 i 2 de la federació autonomista R&PS

L’exeurodiputat cors ocuparà el lloc novè de la llista d’Europa Ecologia-Els Verds

Alfonsi i Massard.
Alfonsi i Massard. Autor/a: EFAy / UDB
Regions i Pobles Solidaris (R&PS) ha designat François Alfonsi (Partit de la Nació Corsa) i Lydie Massard (Unió Democràtica Bretona) com a caps de cartell de la seva candidatura a les eleccions europees a la República Francesa. La federació autonomista hi concorre en coalició amb Europa Ecologia-Els Verds (EELV), que ha reservat els llocs novè i catorzè de la seva llista a Alfonsi i Massard, respectivament.

R&PS i Europa Ecologia repeteixen així la fórmula de 2009, que va dur Alfonsi a ocupar un escó del Parlament Europeu durant la legislatura 2009-2014.

Els sondejos electorals consideren difícil, però no impossible, que EELV pugui aconseguir nou escons —els necessaris perquè Alfonsi surti elegit—, especialment si la tendència alcista que li detecten les enquestes es confirma. Força més improbable és que Massard aconsegueixi la seva elecció.

A Brussel·les, el Partit Verd Europeu i l’Aliança Lliure Europea —referent europeu de R&PS— formen part del mateix grup parlamentari des de 1999.