Breu

Minority Safepack: la Comissió Europea descarta impulsar noves mesures legals per a les llengües minoritzades

“Ha girat l’esquena a les minories i als ciutadans signants”, denuncia l’organització promotora de la iniciativa ciutadana europea

Capses amb signatures recollides a Hongria.
Capses amb signatures recollides a Hongria. Autor/a: FUEN
La Comissió Europea (CE) ha descartat impulsar cap nova mesura legal per a promocionar les llengües i cultures minoritzades del continent. Deixa així sense continuïtat la petició signada per més d’1,1 milions de ciutadans europeus en la iniciativa ciutadana europea (ICE) Minority Safepack.

En la comunicació que ha fet pública aquesta setmana, la CE considera que les mesures existents actualment per a la defensa de les llengües i cultures minoritzades a la UE són suficients. Al document, la CE es compromet a “continuar donant suport i finançament a les polítiques” en aquest àmbit.

La Comissió ha pres aquesta decisió malgrat que, el mes passat, Minority Safepack va rebre un suport ampli al Parlament Europeu.

“La Comissió Europea ha girat l’esquena a les minories nacionals i lingüístiques, als ciutadans signants, a la crida del Parlament Europeu [...] i a un gran nombre de governs i cambres legislatives nacionals i regionals de tot Europa”, ha criticat la Unió Federal de Nacionalitats Europees (FUEN), entitat promotora de la ICE.