Breu

Quatre activistes i regidors de Hong Kong, a presó després d’haver participat en una commemoració de Tiananmen

Dos dels condemnats havien estat dirigents d’un partit favorable a l’autogovern de la ciutat

Joshua Wong.
Joshua Wong. Autor/a: Honcques Laus
Quatre activistes i regidors prodemocràcia de Hong Kong han estat sentenciats a penes de presó d’entre quatre i deu mesos per haver participat en una vigília commemorativa de la massacre de Tiananmen, que havia estat prohibida per les autoritats.

Els condemnats són l’activista Joshua Wong (deu mesos), que ja es troba a presó per haver participat en una assemblea no autoritzada el 2019, i els regidors Lester Shum (sis mesos), Tiffany Yuen (quatre mesos) i Jannelle Leung (quatre mesos).

Wong i Yuen havien estat dirigents del partit polític Demosisto, favorable a l’autogovern de Hong Kong. El partit es va haver de dissoldre el 2020.

La vigília havia reunit al voltant de 20.000 persones a Victoria Park, un dels parcs cèntrics del territori semiautònom. La policia hi va identificar 26 activistes, dels quals els quatre esmentats han estat condemnats. Uns altres dos activistes —Nathan Law i Sunny Cheung— s’han exiliat.

La vigília havia tingut lloc el 4 de juny de 2020 i estava prohibida per les restriccions per a fer front a la pandèmia de la covid-19.

Law ha opinat que la sentència està motivada pel desig de les autoritats de mantenir a presó els opositors al govern proxinès de Hong Kong.

Mots clau: Hong Kong, Jannelle Leung, Joshua Wong, justícia, Lester Shum, Nathan Law, Sunny Cheung, Tiffany Yuen, Xina