Breu

El nou moviment per l’autogovern de Cornualla s’estrenarà amb una manifestació aquest octubre

AUOB Kernow s’inspira en les organitzacions homònimes d’Escòcia i Gal·les

Una concentració amb banderes de Cornualla.
Una concentració amb banderes de Cornualla. Autor/a: AUOB Kernow
All Under One Banner (AUOB) Kernow ha convocat una manifestació per l’autogovern de Cornualla el 9 d’octubre. És l’estrena pública d’aquesta nova organització a favor de l’autodeterminació de Cornualla, país d’arrels cèltiques situat a l’extrem sud-oest de la Gran Bretanya.

La manifestació estava convocada per a l’11 de setembre, però AUOB Kernow l’ha ajornada a causa de “l’increment de casos de covid”.

AUOB Kernow es va presentar el maig passat. El seu objectiu és promoure mobilitzacions a favor del dret a l’autodeterminació de Cornualla. S’inspira en unes altres dues organitzacions que fa anys militen per la independència d’Escòcia i Gal·les: AUOB i AUOB Cymru.

L’organització afirma que l’autogovern és una eina per a ajudar a resoldre alguns problemes de Cornualla, com el cost de la vida al país, l’increment de segones residències o la concentració de la riquesa a Londres.

Les dues administracions pròpies de Cornualla —el Consell de Cornualla i el Consell de les Illes Scilly— disposen d’algunes competències executives, però no pas legislatives. El corrent principal del nacionalisme còrnic reclama la implementació d’un sistema autonòmic per a Cornualla, similar al d’Escòcia o Gal·les.

Mots clau: AUOB Kernow, autodeterminació, autonomia, Cornualla, Regne Unit