Breu

Neix una segona federació de partits de nacions sense estat i regions a França

Països Units presentarà candidatures a les legislatives del juny

Reunió de naixement de la federació de partits dels Països Units.
Reunió de naixement de la federació de partits dels Països Units. Autor/a: Prouvènço Nacioun
Cinc partits polítics occitans, bretons, bascos i lorenesos han presentat la Federació dels Països Units (Fédération des Pays Unis) amb l’objectiu, a curt termini, de presentar una candidatura conjunta a les eleccions legislatives franceses aquest juny.

Els partits fundadors són el Partit Bretó, el Partit Nacionalista Basc, Bastir Occitània, Provença Nació i el Partit Lorenès. Cap d’aquests partits té, ni ha tingut mai, diputats a l’Assemblea Nacional francesa.

Països Units serà la segona federació de partits de nacions sense estat i regions a França. Des de 1995 existeix Regions i Pobles Solidaris (R&PS), que federa 14 partits i organitzacions, diversos dels quals formen part de l’Aliança Lliure Europea. En línies generals, els partits membres de R&PS tenen una orientació ideològica més orientada cap a l’esquerra que no pas Països Units.

Precisament, el naixement de Països Units arriba un mes després que el Partit Bretó hagi vist refusada la seva sol·licitud d’ingrés a R&PS, cursada l’agost de 2021. La candidatura del Partit Bretó ha estat vetada, per motius ideològics i organitzatius, per la Unió Democràtica Bretona (UDB), membre de R&PS i principal partit bretó en nombre de vots.