Notícia

La militància d'Anova tanca la porta a una candidatura àmplia de l'esquerra nacional gallega a les europees

BREUS. Les assemblees comarcals del BNG, a favor de la coalició amb Bildu i CUP

Anova anirà a les eleccions europees en coalició amb Esquerra Unida (IU), després que els militants del partit que encapçala Xosé Manuel Beiras preferissin ahir aquesta opció a la de conformar un front comú amb les forces de l'esquerra nacional de les nacions sense estat. Això significa que s'esvaeix la possibilitat que el Bloc Nacionalista Gallec (BNG) i Anova es presentin plegats als comicis. La militància ho va escollir ahir en una votació molt ajustada: el 48% a favor d'anar amb IU, i el 46,6% a favor de la coalició de les nacions sense estat.

Segons recull Europa Press, Beiras hauria informat que IU està disposada a situar un candidat d'Anova en un lloc a les llistes electorals que li garantiria un escó al Parlament Europeu. Segons un sondeig publicat per El País abans-d'ahir, la llista d'IU podria assolir nou escons, entre els quals es comptarien els d'Anova i ICV.

La decisió de la militància d'Anova coincideix amb el gran suport que les assemblees comarcals del BNG han donat a la proposta que el seu partit es presenti a les europees de la mà de Bildu i, eventualment, de la CUP, que el 9 de març decidirà si hi concorre. Les assemblees han rebutjat àmpliament fer coalició amb ERC.

(Imatge: Xosé Manuel Beiras / fotografia d'Albert Galiza.)