Notícia

Les agrupacions ciutadanes es mobilitzen de cara a les eleccions espanyoles

Als Països Catalans la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) recollirà signatures el mateix 9 de març per demanar que el govern català pugui convocar referèndums. Al País Basc, les plataformes Lokarri i Erabaki, entre d'altres, també estudien mobilitzacions.

La PDD i Sobirania i Progrés han presentat avui en roda de premsa la propera acció planejada, que consistirà en recollir signatures i recaptar socis coincidint amb les eleccions generals espanyoles, el dia 9 de març. L'objectiu d'aquesta campanya és, segons els seus portaveus, “donar als catalans la opció d'expressar allò que no poden dir a les urnes”.

La PDD, una xarxa d'entitats i persones individuals ha convocat, des de la seva aparició l'any 2006, diverses accions ciutadanes per a reclamar el dret de decidir dels catalans. El 18 de febrer del 2006 i l'1 de desembre del 2007 va fer sortir milers de persones al carrer amb manifestacions multitudinàries de caire sobiranista.

Al País Basc, mentrestant, les plataformes Erabaki a Euskadi i Lokarri a Navarra es mouen en una línia similar a la PDD, tot i que encara no han concretat quines accions faran. El punt en comú de totes tres organitzacions és la demanda del dret a decidir per poder exercir el dret d'autodeterminació.