Notícia

Turquia intensifica la guerra contra el Kurdistan del sud amb 10.000 nous soldats

Segons un comunicat dels Comitès de Defensa Popular (HPG), la guerrilla kurda i els 'peshmerga' han aconseguit aturar l'entrada de l'exèrcit · L'ofensiva, per terra i aire, va començar ahir i és probable que duri fins a dues setmanes més.

Després de mesos de pressió continuada sobre els kurds de l'Iraq, amb el pretext d'eliminar-hi els enclavaments del PKK, el Govern turc ha decidit prémer l'accelerador i enviar un nombrós contingent militar per terra i aire. Fins ara l'ofensiva s'havia limitat a bombardeigs concrets o petites incursions transfrontereres, però ahir van travessar la frontera fins a 10.000 soldats turcs, segons que publica AlertNet.

La guerrilla del PKK, anomenada Comitè de Defensa Popular (HPG), ha declarat [comunicat, en turc, notícia a Kurdish Info, en anglès] que de moment no hi ha baixes en el bàndol kurd, mentre que 22 soldats turcs han mort des que ha començat la ofensiva.

La guerrilla també ha criticat que la Unió Patriòtica del Kurdistan -el partit del president de l'Iraq, Jalal Talabani- no s'hagi posicionat davant la invasió.

Mentrestant, els diaris turcs com Hürriyet o Milliyet s'han afegit a l'ofensiva amb titulars com "10 mil herois marxen cap a la frontera" o "Ja som al Nord de l'Iraq".

 

Més informació: