Notícia

La campanya de la PDD mobilitzarà l'activisme independentista arreu dels Països Catalans

La Plataforma recollirà signatures pel dret de decidir dels catalans el mateix dia que s'han convocat les eleccions legislatives espanyoles · Amb l'ajuda de més de 3.000 voluntaris, tindrà presència a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, a més de diverses ciutats d'arreu del món.

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) ha fet públiques avui les dades referents a la campanya que ha preparat per al dia de les eleccions legislatives espanyoles, el proper diumenge 9 de març. La principal novetat d'aquesta mobilització és el nivell de descentralització que ha aconseguit. Fins avui la Plataforma havia convocat dues manifestacions multitudinàries a Barcelona. Aquest diumenge, l'acció de la PDD es podrà veure molt més enllà de la capital del Principat.

Concretament, uns 3.000 voluntaris de la PDD recolliran signatures i vendran mocadors en 340 punts arreu dels territoris de parla catalana, repartits en 142 municipis. El nombre total de butlletes oficials distribuïdes és de 64.000, mentre que s'han repartit 30.000 mocadors, que es vendran a 2 euros.

L'esforç del PDD, una de les plataformes cíviques que darrerament ha aglutinat a més sectors de l'espectre sobiranista i independentista català, ha anat també en la direcció de donar a conèixer el dret de l'autodeterminació de pobles com el català, tant a dins dels Països Catalans com a fora. En aquesta darrera línia, per donar una major visibilitat a la campanya a escala internacional, s'han organitzat taules a una quinzena de ciutats arreu del món: Brussel·les, Viena, Luxemburg, Estocolm, Vancouber, Guatemala, Melbourne i Pequín, entre d'altres.

L'objectiu d'aquesta campanya, segons la PDD, és doble: d'una banda, donar un darrer impuls a la campanya Decideixo Decidir!, que des de l'any 2006 es dedica a aconseguir signatures perquè els Parlaments autonòmics dels territoris de parla catalana puguin celebrar referèndums vinculants i, evidentment, amb l'objectiu que aquests organismes puguin fer, si ho desitgen, una consulta popular sobre l'autodeterminació. D'altra banda, amb la venda de mocadors i senyeres la PDD té la voluntat d'assegurar-se la independència financera de partits i institucions.

 

Més informació:


Més informació a la fitxa dels Països Catalans.