Notícia

L'himne bretó sona per primera vegada en un estadi de París

BREUS. Dos equips bretons, el Guingamp i el Rennes, van disputar-se la final de la Copa de França de futbol

"Stade de France: renaixement d'una nació". Així titulava el diari digital bretó Agence Bretagne Presse la crònica sobre la final de la Copa de França, un torneig futbolístic que se celebra a França i que està obert tant als clubs professionals com als amateurs. Aquest cop, el títol es decidia entre dos equips bretons: l'Stade Rennais, que juga a primera divisió, contra l'En Avant de Guingamp, de segona. Per primera vegada a la història, l'himne bretó -Bro goz ma zadou- va sonar en un partit oficial de França.

L'esdeveniment esportiu, que va tenir el caràcter de celebració nacional bretona, va trencar el rècord d'assistència al camp, amb més de 80.000 bretons desplaçats a París per veure la final. Contra tot pronòstic, va ser l'equip de segona el que es va endur el trofeu.

Tal com informa ABP, l'himne bretó també ha estat entonat en els partits de l'Associació de Futbol de Bretanya (BFA). Aquesta federació, però, no és reconeguda per la federació francesa, i es troba amb dificultats per organitzar partits amistosos. De fet, la selecció nacional bretona només ha jugat dos partits en 20 anys.

Més informació: