Notícia

Els partits nacionalistes guanyen pes a les eleccions del Parlament de Flandes

BREUS. Fins a set partits diferents tindran representants a la cambra regional.

Els partits autonomistes i independentistes de Flandes han estat els que més han pujat a les eleccions regionals que s'han celebrat aquest cap de setmana a Flandes, Valònia i Brussel·les, amb uns resultats que aparten els grans partits de la majoria absoluta i que apunten la necessitat de formar un Govern de coalició. Els democratacristians del CD&V -favorables a la descentralització- han estat els guanyadors dels comicis amb el 22% dels vots i 32 diputats en una cambra, la flamenca, que té un total de 124 escons. El partit de l'actual ministre-president, Kris Peeters, creix tres diputats i supera així el Vlaams Belang -independentista d'extrema dreta- que perd 11 representants i es queda amb 21 escons, empatat amb Open VLD -liberals, partidaris de més autogovern-. Igual que aquests, també acusen una pèrdua de suports els socialistes de l'SPA, que queden com la quarta força a la cambra, amb 19 representants.

A més de CD&V, creixen, i molt, els independentistes de la Nova Aliança Flamenca -N-VA, conservadors- els quals pugen nou escons i se situen, amb un total de 16, com la cinquena força de la cambra. També hi destaca l'entrada al Parlament de la Llista Dedecker -independentistes liberals-, que estaran representats per 8 escons.

Finalment, creixen lleugerament els Verds -set escons- i entra al Parlament la Unió dels Francòfons, amb un sol diputat.

Més informació: