Notícia

Es presenta la campanya 'Televisió sense fronteres' perquè TV3 es vegi al País Valencià

Impulsada per Acció Cultural del País Valencià, es volen recollir 500.000 signatures a tot l'Estat espanyol, amb l'objectiu de fer entrar la reivindicació al Congrés dels Diputats · Gaudeix del suport d'associacions civils, sindicats i partits polítics, a més de personalitats d'arreu del país.

L'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València ha acollit avui la presentació de la Iniciativa Legislativa Popular "per una Televisió Sense Fronteres, per TV3 al País Valencià". Es tracta d'una campanya impulsada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i que compta amb el recolzament de sindicats, partits i associacions, a més de destacades figures del món polític i intel·lectual dels Països Catalans.

El projecte consisteix en assolir el nombre de 500.000 signatures, el mínim establert per poder entrar una Iniciativa Legislativa Popular al Congrés dels Diputats, perquè la cambra espanyola pugui debatre i, si s'escau, regular l'emissió de TV3 al País Valencià. Per aconseguir la xifra, els organitzadors compten amb estendre la campanya arreu de l'Estat espanyol, i esperen tenir un suport especialment elevat als Països Catalans, Galícia i el País Basc. La campanya acaba el 24 de març del 2010.

TV3, la televisió autonòmica de Catalunya, ha estat tradicionalment accessible des del País Valencià gràcies als repetidors que fa anys van instal·lar associacions de la societat civil valenciana, com la mateixa ACPV. Darrerament, però, la Generalitat Valenciana ha començat a desmantellar la majoria d'aquests repetidors, argumentant que es troben fora de la legalitat, amb la qual cosa TV3 ja no es veu en algunes parts del territori valencià. Durant la roda de premsa celebrada per presentar la iniciativa, els organitzadors han dit que el projecte "no només pretén resoldre l'intent de tancament de TV3 al País Valencià, sinó que també vol aconseguir el reconeixement dels espais de comunicació català, basc i gallec".

Si bé aconseguir aquestes 500.000 signatures en tan sols sis mesos significa un repte important, els seus impulsors han esperat a tenir com a punt de partida un suport social i polític significatiu. L'acte de presentació era una fidel reproducció d'aquesta pluralitat, amb l'assistència de representats de les següents organitzacions: els sindicats CCOO, UGT, Intersindical Valenciana i Acció Sindical; els partits Esquerra Unida del País Valencià; Bloc Nacionalista Valencià; Esquerra Republicana del País Valencià, Iniciativa pel Poble Valencià i Verds del País Valencià, a més de diverses associacions del món cultural i sobiranista valencià.

D'altra banda, la comissió promotora de la campanya compta amb noms il·lustres i diversos com Manuel Vicent, Salvador Giner, Ferran Villalonga, Carles Santos, Pasqual Maragall, Joan Laporta, Jaume Mateu i Pere Gimferrer.

Més informació: