Notícia

Màxim històric del sobiranisme cors a l'Assemblea de Còrsega

Femu a Corsica i Corsica Libera sumen prop del 36% a les eleccions regionals franceses · Els autonomistes es perfilen com a possibles socis preferents de la llista d'esquerres liderada per Paul Giacobbi, guanyador dels comicis · Femu a Corsica guanya a Porti Vechju i obté la segona posició a Bastia i Aiacciu.

La bona tendència marcada per les forces nacionalistes corses a la primera volta de les eleccions regionals franceses s'ha confirmat amb uns resultats que han trencat expectatives i que han portat el sobiranisme al seu punt més alt de la història. Autonomistes i independentistes, que es presentaven en llistes separades, han tret uns resultats millors que els de fa sis anys, quan van unir-se sota la llista Unione Naziunale, amb la qual van obtenir vuit escons en una Assemblea, de 51 membres. Avui, el nacionalisme es consolida a la cambra, amb onze diputats per la llista de Gilles Simeoni, Femu a Corsica (25'9% dels vots) i quatre per la de Jean-Guy Talamoni, Corsica Libera (9'9%).

Les eleccions les ha guanyades la llista que sumava totes les forces franceses d'esquerres, liderada per Paul Giacobbi, amb 24 escons (36'6%) i que s'ha quedat, per tant, a les portes de la majoria absoluta, a causa del creixement dels sobiranistes. En canvi, la formació conservadora Union pour un Movement Populaire (UMP), del president sortint Camille de Rocca Serra, passa dels setze als dotze escons (27'6%), dos punts per sobre dels autonomistes.

Essent l'UMP l'adversari natural de la llista d'esquerres, l'aritmètica permetrà a Femu a Corsica, però també a Corsica Libera, jugar un paper important en les aliances puntuals amb el nou Govern d'esquerres.

Femu a Corsica brilla a les ciutats

A banda dels bons resultats a escala nacional, és destacable el suport que Femu a Corsica ha obtingut a les tres principals ciutats del país: a Aiacciu, la capital corsa, i Bastia, la llista de Gilles Simeoni ha aconseguit la segona posició, amb uns percentatges del 28'4% i 30%, respectivament, mentre que a Porti Vechju ha estat el partit més votat, amb un 42'7% dels vots.

Més informació:

Composició de l'Assemblea de Còrsega(51 membres):
Llista Paul Giacobbi (partits d'esquerres): 24 (36'6%)
Llista Camille de Rocca Serra (UMP): 12 (27'6%)
Llista Gilles Simeoni (Femu a Corsica): 11 (25'9%)
Llista Jean-Guy Talamoni (Corsica Libera): 4 (9'9%)