Notícia

Indignació entre la comunitat maputxe per l'honoris causa de la UPF a Michelle Bachelet

BREUS. Denuncien que el mandat de l'expresidenta xilena es va caracteritzar per la repressió al poble maputxe i l'assassinat de comuners indígenes.

El mitjà alternatiu maputxe Mapuexpress es fa ressò de la decisió de la Universitat Pompeu Fabra, de Barcelona, de concedir el doctorat honoris causa a l'expresidenta xilena Michelle Bachelet "per la seva trajectòria personal i política com a defensora dels drets humans, la democràcia i la justícia", en paraules de la pròpia universitat.

Segons opinions recollides pel digital maputxe, "el Govern de Bachelet ha violat els drets humans i ha estat còmplice de la impunitat", i el seu mandat "es va caracteritzar per la brutal repressió al poble maputxe i l'assassinat de comuners indígenes". Aquestes veus recorden que "el Govern de Xile va ser severament qüestionat pel Comitè Contra la Tortura de les Nacions Unides [...] i per l'Examen Periòdic Universal" de l'òrgan internacional. També consideren l'expresidenta "responsable" dels assassinats dels activistes maputxes Matias Catrileo i Jaime Mendoza Collio.

Més informació: