Notícia

Desenes de milers de valencians es manifesten a favor de TV3

Els manifestants protesten contra el tall de la TV catalana per part del Govern valencià · Acció Cultural necessita diners per poder pagar la multa de 800.000 euros que li ha imposat l'executiu de Francisco Camps

Desenes de milers de valencians es van manifestar dissabte contra el tall de les emissions de TV3 per part del Govern valencià de Francisco Camps. D'acord amb l'entitat organitzadora de la protesta, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), el nombre de persones als carrers de València va arribar a 100.000. L'Informatiu parla de 20.000 manifestants i VilaWeb, de 80.000. Els manifestants van mostrar pancartes a favor de TV3 i de la llengua catalana i en contra de la política lingüística del Govern valencià.

Acció Cultural té pendent de pagament una multa de 800.000 euros al Govern valencià. L'entitat que presideix Eliseu Climent diu que no té prou diners per pagar-la, i per això està demanant suport econòmic als ciutadans. Els artistes Andreu Alfaro, Antoni Tàpies i Miquel Barceló s'han implicat en una campanya per aconseguir fons per a ACPV, a través de la venda d'obres d'art.

La multa va obligar ACPV a apagar el senyal de TV3, que fins llavors arribava al País Valencià mercès a la xarxa de repetidors que l'entitat mantenia.

Mirades a la manifestació

Diversos mitjans van enregistrar vídeos sobre la manifestació. El de VilaWeb conté entrevistes amb representants de diverses entitats i també mostra part del manifest de la protesta. La manifestació també ha estat tractada a les televisions públiques catalana i valenciana.