Notícia

Els pobles indígenes reclamen al govern de Xile el reconeixement oficial de les seves llengües

BREUS. Els representants de la Xarxa EIB diuen que les llengües i les cultures nadiues haurien de ser introduïdes als currículums escolars

Representants dels vuit pobles indígenes de Xile han demanat el reconeixement oficial del quítxua, l'aimara, el mapudungun, el rapa nui, el kawescar, el yagan i el selknam (la llengua de la vuitena comunitat, el kunza, ja està extingida) a través d'una nova Llei de drets lingüístics. Els representants indígenes, organitzats a través de la Xarxa EIB, van dir dimarts que totes aquestes llengües estan amenaçades (maputxe, quítxua, aimara i rapa nui), i algunes ho estan de forma crítica (kawescar, yagan i selknam), i van demanar al president xilè, Sebastián Piñera, que iniciï un procés amb l'objectiu de "recuperar i preservar" aquests idiomes.

Els representants de la Xarxa EIB consideren que les cultures i les llengües dels pobles indígenes haurien de ser integrades als currículums escolars xilens, no només per als infants indígenes, sinó també per als alumnes d'ascendència europea. Això, argumenten, ajudaria a avançar cap un major respecte cap als pobles indígenes per part de la societat xilena.

Més informació: