Notícia

Cornualla celebra que la seva frontera electoral amb Anglaterra quedi "segura" fins al 2018

BREUS. Tombada una proposta conservadora per crear un districte mixt amb la veïna regió de Devon

Diversos partits i organitzacions còrnics han celebrat que, de moment, Londres respectarà la frontera de Cornualla i no crearà un districte electoral conjunt amb la veïna regió anglesa de Devon. El Parlament britànic ha rebutjat canviar les fronteres dels districtes electorals per als comicis de 2015 i no revisarà el tema fins al 2018. L'oposició al canvi havia estat un dels elements centrals de la reivindicació nacional còrnica durant els darrers anys.

El Partit Conservador volia que un d'aquests districtes (que són la base per escollir els parlamentaris de Westminster) agrupés la zona sud-oriental de Cornualla amb la zona sud-occidental de Devon, saltant-se la frontera història del país, que coincideix amb el riu Tamar. Però el Partit Liberaldemòcrata i el Partit Laborista han rebutjat redibuixar el mapa dels districtes de moment.

La campanya Keep Cornwall Whole ha celebrat la decisió com una "victòria", però també ha recordat que la legislació bàsica que crearia el nou districte mixt (anomenat "Devonwall" localment) encara està vigent i que, per tant, la campanya "continuarà" després de les eleccions de 2015 per tal "d'assegurar la integritat territorial de Cornualla". També ho ha celebrat la principal força nacionalista còrnica, Mebyon Kernow, que destaca el fet que totes les seccions còrniques dels partits britànics s'han oposat a la creació del districte de Devonwall.

Més informació: