Notícia

Reunió a Rodés per a crear l'Assemblea Nacional Occitana

L'objectiu de la nova estructura transversal és "obtenir el reconeixement de l'existència de la nació occitana i el seu dret a l'autodeterminació" · Hi assistiran representants de partits i entitats occitanistes

Aquest divendres 24 de juliol tindrà lloc a Rodés una reunió dels principals actors i representants de l'occitanisme per a crear l'Assemblea Nacional Occitana (ANÒC). L'esdeveniment és obert a tots els actors de l'occitanisme, siguin independents o socis d'associacions, de partits o d'altres entitats, i l'objectiu és crear "una organització popular, unitària, plural i democràtica que tingui per objectiu el reconeixement de la nació occitana i el seu dret a l'autodeterminació i a la independència sota la forma d'un estat de dret, democràtic, social i ecològic".

"L'objectiu de l'ANÒC és de reunir a l'entorn d'un consens, d'una visió comuna, totes les forces vives de l'occitanisme polític, sigui autonomista o independentista, per a treballar tots plegats", diu el niçard Ciril Joanin, un dels promotors de l'ANÒC, en una entrevista a A Vòste. Joanin precisa que "la finalitat és d'obtenir el reconeixement de l'existència de la nació occitana i el seu dret a l'autodeterminació. Això passa per un treball constant de terreny per a desalienar la població occitana, restaurar la consciència nacional, generalitzar i oficialitzar l'ensenyament de l'occità, etc. Així doncs, l'ANÒC és una organització principalment polític. I també si els components culturals i lingüístics entren també en el seu pla d'acció".

Hores d'ara han confirmat la seva assistència representants de l'Assemblea Nacional Catalana d'Aran, de Libertat, del Partit de la Nació Occitana, d'Iniciativa per Occitània, de l'ADÒC, del CAÒC, de la República de Niça, de la RF Occitana i independents que arribaran d'arreu d'Occitània.

La trobada tindrà lloc a les dues de la tarda al Licèu Querbes, 29, al carrer Maurice Bompard de Rodés.

(Aquesta notícia va ser publicada en primer lloc en occità per Jornalet, amb qui Nationalia té un acord de col·laboració.)