Notícia

Liberals i centristes es es mantenen com a forces amb més diputats al Parlament d'Aland

La líder liberal, disposada a encapçalar el nou govern alandès

Katrin Sjögren, Aland
Katrin Sjögren. Autor/a: Magnus Fröderberg/norden.org
Els Liberals d'Aland i el Centre d'Aland, amb set escons cadascun, són els guanyadors de les eleccions legislatives que ahir van tenir lloc en aquest arxipèlag autònom de Finlàndia. Els dos partits repetiran com a forces principals del Parlament: a les eleccions de 2011 van assolir sis i set escons, respectivament.

Els Socialdemòcrates i els Moderats d'Aland, amb cinc escons cadascun, han ocupat la tercera i quarta posicions en unes eleccions que han vist l'entrada al Parlament d'una nova força: Demòcrates d'Aland, que es presentaven amb un discurs contrari a la recepció de nous refugiats a les illes i que han aconseguit un escó.

La cap de llista dels Liberals, Katrin Sjögren, deia ahir que estava disposada a encapçalar el nou govern de les Aland, que necessàriament haurà de tenir el suport d'almenys tres forces polítiques. La candidata individual més votada ha estat l'actual primera ministra i líder socialdemòcrata, Camilla Gunell.

Davallada independentista

L'únic partit independentista de les illes, Futur d'Aland, ha patit un retrocés en perdre un dels tres escons que tenia fins ara. El Parlament el completarà la Coalició No Alineada, que tot i la forta crisi que ha patit durant aquesta legislatura ha aconseguit mantenir tres dels quatre escons que tenia.

Mots clau: Aland, Camilla Gunell, eleccions, Finlàndia, Katrin Sjögren