Notícia

Podem inclou ara al seu programa un referèndum a Catalunya "sobre el tipus de relació" amb Espanya

El partit d'Iglesias esmena el redactat original del text · El programa original només parlava de permetre als "governs autonòmics" de convocar consultes "sobre l'encaix territorial"

L'apartat esmenat al programa de Podem.
L'apartat esmenat al programa de Podem.
Podem ha esmenat avui el seu programa per a les eleccions del 20 de desembre i hi ha inclòs un compromís explícit sobre la celebració d'un referèndum a Catalunya. En concret, el partit de Pablo Iglesias ha afegit un nou paràgraf a l'article 277 en què parla de "promoure la convocatòria d'un referèndum amb garanties a Catalunya" perquè la ciutadania "pugui decidir el tipus de relació territorial" amb la "resta d'Espanya".

Amb tot, el redactat no parla necessàriament d'incloure la independència com una de les opcions d'aquest referèndum eventual.

Inicialment, el programa de Podem parlava només d'obrir "un ampli debat ciutadà sobre el reconeixement i les formes d'exercici del dret a decidir" i també prometia "assegurar el dret dels governs autonòmics a celebrar consultes a la ciutadania sobre l'encaix territorial del país".

Mots clau: Catalunya, eleccions, Espanya, Pablo Iglesias, Podem, procés dindependència, referèndum