Notícia

Karayilan: la milícia del PKK "hauria d'intervenir ara" per a defensar "la resistència"

Les paraules del líder de les HPG anuncien una intensificació del conflicte kurdoturc

Murat Karayilan.
Murat Karayilan. Autor/a: Gerîla TV screenshot
"La primavera ha arribat i les HPG haurien d'intervenir ara". Ho ha dit el comandant en cap de les Forces de Defensa Populars (HPG, la branca armada del PKK), Murat Karayilan, citant la necessitat de donar suport "a la resistència d'autodefensa de la joventut kurda". La intervenció a gran escala de les HPG suposaria una intensificació del conflicte que enfronta les forces turques amb les milícies kurdes vinculades al PKK.

Durant les darreres setmanes, diverses fonts del moviment kurd consultades per Nationalia havien apuntat precisament que durant el mes d'abril hi hauria una intensificació de les accions de les HPG en territori del Kurdistan del Nord (Turquia).

Ara és el mateix Karayilan qui diu que les HPG "haurien de ser actives a les àrees rurals per a mostrar solidaritat amb la resistència a les àrees urbanes", en declaracions que recull l'agència Firat News, propera al PKK.

Efectivament, des de juliol de 2015 les ciutats del Kurdistan del Nord han estat els escenaris principals del conflicte, entre les quals el districte de Sur, a Amed (Diyarbakir), Cizîr o Nisêbin. Del cantó kurd, hi ha hagut un protagonisme central de les milícies formades per joves, les YDG-H.

Karayilan ha insistit en la demanda d'autonomia per als kurds dins de Turquia, una petició, diu, que és "un dret universal".

Mots clau: HPG, Kurdistan, Murat Karayilan, PKK, Turquia