Notícia

Les seleccions corsa i basca de futbol s'enfrontaran en un partit amistós

La recaptació servirà per a ajudar els sindicats d'estudiants de la Universitat de Còrsega

Les seleccions de futbol corsa i basca juguen aquest 27 de maig un partit amistós a Ajaccio, Còrsega, la primera ocasió que els dos conjunts s'enfrontaran entre ells. Part de la recaptació del partit serà lliurada als sindicats d'estudiants de la Universitat de Còrsega.

En la presentació del partit, el president de l'Assemblea de Còrsega, Jean-Guy Talamoni, ha destacat que el futbol té "la gran virtut" de reunir la gent "al voltant de la seva identitat". Referint-se als jugadors que duran la samarreta de la selecció corsa, ha subratllat que "vehicularan el missatge de tot un poble que cerca la sobirania".

Les federacions futbolístiques corsa i basca -com la catalana- aspiren que algun dia les dues seleccions rebin el reconeixement oficial per a participar en les competicions de la UEFA i la FIFA. Fins al moment, però, només tenen permís per a jugar partits amistosos.

El president del govern cors, Gilles Simeoni, va evocar la possibilitat d'organitzar un partit amistós entre Còrsega i Catalunya en la visita que va fer el mes passat per a reunir-se amb el president català, Carles Puigdemont.

Fins ara, el darrer partit amistós disputat per l'equip cors havia estat contra Burkina Faso el 29 de maig de 2015, amb victòria de Còrsega per 1 a 0.

Pel que fa a la selecció basca, el darrer partit el va disputar el 26 de desembre de 2015, a Barcelona, contra Catalunya. Van guanyar els bascos 0-1.