Notícia

MRG publica un dossier sobre la persecució contra les minories religioses al Pakistan

El report denuncia els atacs contra xiïtes, cristians, hindús i ahmadis

El Minority Rights Group (MRG) acaba de publicar un dossier sobre la "discriminació i persecució greus" que pateixen les minories religioses al Pakistan, "molts casos de les quals no són denunciats", explica l'entitat prodrets de les comunitats minoritzades. El report inclou informacions relatives als xiïtes, cristians, hindús i ahmadis, entre d'altres grups.

Entre els materials del dossier hi ha un film, Shaheedo Tum Kahan Ho ('Oh, màrtirs! On sou?'), dirigit per Mohammad Waseem el 2014, que explica els assassinats de hazares al Pakistan, una comunitat xiïta que pateix discriminacions i persecucions en aquell país.

Segons dades de l'MRG, els musulmans són el 95% dels aproximadament 200 milions de pakistanesos. Els hindús (1,9% de la població) i els cristians (1,6%) són les dues comunitats no islàmiques més importants. Aquestes dues minories, diu l'entitat, pateixen atacs als seus llocs de culte i pressions per a abandonar la seva religió.

La comunitat musulmana és lluny de ser homogènia. Entre el 10% i el 25% és xiïta, una comunitat que "a la pràctica no gaudeix del mateix estatus i privilegis que la majoria sunnita", denuncia l'entitat. "Encara més marginalitzats", diu MRG, són els ahmadis, que "tot i identificar-se com a musulmans, han estat designats durant dècades com a 'no musulmans' a la Constitució". L'entitat denuncia que les autoritats han prohibit als ahmadis de manifestar les seves creences.

Mots clau: Pakistan, persecució religiosa