Notícia

Occitània a peu: 1.300 quilòmetres i 70 dies de caminada per declarar l'occità patrimoni de la humanitat

Chambra d'Òc ha aprofitat la proclamació de l'Any Internacional de les Llengües per part de l'UNESCO per llançar la campanya Lenga d'Òc Patrimòni Mondial de l'Umanitat, "un projecte creatiu de comunicació i reconeixement territorial”.

El plat fort de la campanya és una caminada que anirà de les valls occitanes del Piemont fins a la Val d'Aran (Pirineu català). Chambra d'Òc, una de les entitats culturals més actives en la defensa de la llengua i la cultura occitanes, té com a objectiu “dir al món que a la llengua difosa pels trobadors durant l'edat mitjana i homenatjada per Dante a La Divina Comèdia li manca suport i ajuda per a continuar existint”.

 

La caminada començarà el 30 d'agost de 2008 a Vinai (Val d'Estura). Una delegació de Chambra d'Òc, acompanyada de representants d'institucions i associacions diverses, recorrerà durant 70 dies uns 1.300 quilòmetres, i segons les previsions la comitiva arribarà a Vielha (Val d'Aran) el 7 de novembre. Aquesta entitat pro-occitana defineix la campanya com una “ocasió de diàleg, encontre i esperança perquè la diversitat lingüística pugui ser reconeguda dins l'Europa actual com un valor, una riquesa”.