Notícia

La justícia eximeix ACPV de la multa però permet el tancament de la resta de reemissors

Aquesta és la resposta del Tribunal Superior de Justícia valencià a la demanda que Acció Cultural va presentar el passat 7 de gener.

Acció Cultural del País Valencià no haurà de pagar, en principi, la multa de 300.000 que la Generalitat Valenciana havia imposat a l'entitat per intentar impedir el tancament del repetidor de TV3 a La Carrasqueta. El jutge ho ha justificat dient que ACPV “es tracta d’una Associació Cultural sense ànim de lucre”.

En canvi, es manté en ferm la decisió de tancar la resta de reemissors que hi ha al País Valencià. El 7 de gener l'entitat havia presentat una demanda a la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) contra la sanció de 300.000€ i l’ordre de tancament dels seus reemissors.

De moment, doncs, la justícia permet al govern valencià acabar amb les emissions de TV3 a tot el territori del País Valencià. L'entitat ha anunciat que de manera provisional aturarà la campanya de solidaritat que va engegar per poder pagar la multa, però convida a “la mobilització ciutadana i política per la llibertat d'expressió i la pluralitat informativa” al País Valencià.

 

--

Més informació a:

Vilaweb: La justícia suspèn cautelarment la multa de 300.000 imposada a ACPV

MónDivers: El jutge suspèn la multa a ACPV per ser una entitat sense ànim de lucre