Notícia

El nacionalisme cors es trenca

La coalició Unione Naziunale, formada per partits autonomistes i independentistes de l'illa de Còrsega, es dissol tot just un mes abans de les eleccions municipals.

Després de mesos de friccions internes, la coalició Unione Naziunale finalment s'ha desfet amb la secessió dels seus dos partits autonomistes, que han format una nova coalició i han deixat sols els independentistes de Corsica Nazione Indipendente (CNI).

La coalició nacionalista, que representa la tercera força a l'Assemblea corsa amb 8 diputats, estava formada pel Parti de la Nation Corse (PNC) i A Chjama Naziunale, de tendència autonomista, més CNI, el partit amb més pes dins de la coalició.

El líder d'Unione Naziunale, Jean-Guy Talamoni (que pertany a CNI), ha declarat que aquest trencament és un "no-esdeveniment", ja que feia mesos que "la separació estava feta". La nova coalició autonomista, que durà el nom d'Unione Naziunale-PNC-A Chjama, s'emporta els dos diputats del PNC i els tres d'A Chjama, entre els quals el qui la presidirà, Edmond Siméoni. D'altra banda, el grup de Talamoni, amb els tres diputats restants, ha estat rebatejat com Unione Naziunale-CNI.

El principal motiu de discòrdia dins del nacionalisme polític cors ha estat sempre la postura en relació amb la lluita armada que mantenen alguns grups independentistes de Còrsega. Sense anar més lluny, dissabte, Talamoni va declarar que entre les diferències que separen els dos grups hi ha "la visió diferent sobre la independència i la lluita armada, de la qual nosaltres som solidaris mentre que ells condemnen sistemàticament".

Més informació a la fitxa de Còrsega.