Notícia

La Comissió Europea acull la primera Conferència Ministerial sobre el Multilingüisme

L'organisme europeu debatrà amb els ministres dels Estats membres sobre un informe que promou el diàleg intercultural i la “llengua personal adoptiva”.

Els ministres de Cultura i Educació de tots els estats membres de la Unió Europea s'han reunit durant el dia d'avui en la primera Conferència Ministerial sobre el Multilingüisme que la Comissió Europea (CE) celebra a Brussel·les. El document sobre el que versa la trobada és l'informe "Un reto provechoso" [pdf] que es va presentar el passat 31 de gener a Brussel·les. Aquest informe, elaborat per un grup d'intel·lectuals que lidera l'escriptor Amin Maalouf, presenta una sèrie de recomanacions "en el marc de la celebració el 2008 de l'Any Europeu del Diàleg Intercultural".

 

La sessió d'avui ha servit per parlar dels diferents aspectes del multilingüisme: diàleg intercultural, estats plurilingües, diversitat lingüística i empresa, etcètera. Una de les idees innovadores que presenta l'informe és la promoció de la "llengua personal adoptiva", és a dir, animar als ciutadans europeus a aprendre una segona llengua que no sigui ni la materna ni una llengua de comunicació internacional.

 

Més informació: