Notícia

El guanyador de la primera volta a Xipre, favorable a 'l'obertura amb els turco-xipriotes'

La primera volta de les eleccions de la República grecoxipriota ha deixat fora de joc l'actual president, Tassos Papadopoulos, que representava la línia més contrària a buscar un acord amb la comunitat turca.

El president sortint de Xipre, Tassos Papadopoulos, ha estat derrotat a la primera volta de les eleccions presidencials, celebrada aquest diumenge. Els dos candidats que es trobaran a la segona volta, un conservador i un comunista, coincideixen en una postura més favorable que Papadopoulos a l'hora de buscar el consens amb els turcs de la meitat nord de l'illa.

Ioannis Kasoulides, el candidat més votat diumenge, va afirmar ahir que "ha arribat el moment de superar tot allò que divideix el poble sobre la 'qüestió xipriota' aquests darrers anys", segons informa Gara. El seu contrincant, Dimitris Christofias, va prometre: "nosaltres mai acceptarem la solució per la solució", i va anunciar la seva intenció de "treballar amb els turcoxipriotes" per a arribar a un pacte acceptable.

Els resultats dels tres principals partits, molt ajustats, van ser els següents: en primer lloc, Kasoulides (DISY, Unió Democràtica), va obtenir el 33.51% dels vots, Christofias (Partit Progressista del Poble Treballador), el 33.29% i Papadopoulos (DK, Partit Democràtic) va rebre el 31.79% d'escrutinis.

 

Més informació: