Notícia

64 anys de les deportacions massives al Caucas

Prague Watchdog ha preparat una sèrie d'articles aprofitant la commemoració dels desplaçaments forçosos que Stalin va aplicar als pobles txetxè i inguix.

El passat 23 de febrer es van complir 64 anys que mig milió de txetxens i ingúixos, especialment dones i nens, van ser massivament deportats al Kazakhstan i a l'Àsia Central. Prague Watchdog ha elaborat dos articles d'anàlisi on explica els detalls d'aquesta operació i les seves conseqüències, que s'arrosseguen fins avui dia.

Actualment, Txetxènia i Ingúixa són dos dels grans conflictes que rauen, més o menys latents, al sí de la federació Russa. Malgrat una guerra que ha durat més de deu anys, Moscou no ha pogut acabar amb la guerrilla i el moviment independentista txetxè. A Ingúixa, mentrestant, la situació econòmica ha portat aquesta república en una situació de risc, mentre s'hi comencen a contagiar les dinàmiques de conflicte que pateix Txetxènia.

Prague Watchdog és una organització independent, amb seu a Praga, que tal i com indica el seu lema, "informant sobre el conflicte del Caucas del nord", es dedica a estudiar la situació a les repúbliques sud-occidentals de la federació Russa.