Notícia

Catalunya celebra el Sant Jordi més internacional

Després que la UNESCO declarés el 23 d'abril com el Dia Internacional del Llibre, més i més països s'afegeixen al costum de regalar llibres el dia de Sant Jordi · Els casals catalans a l'exterior han contribuït en bona mesura a aquesta exportació.

La festa de la rosa i el llibre, el dia laborable més festiu de Catalunya, celebra un any més la cultura catalana a tot el territori. Però no és només aquí que es viu la festa: arreu del món, el 23 d'abril s'arrela any rere any com el Dia Internacional del Llibre, tal i com va declarar l'any 1995 la UNESCO, inspirant-se en part en aquesta tradició catalana.

Les institucions cíviques, culturals i públiques catalanes que viuen a l'estranger contribueixen en bona part a aquest fenomen. Aíxí, ciutats arreu del món celebren diversos actes per donar a conèixer la cultura catalana, o simplement per reivindicar la literatura universal.

Els casals catalans a l'exterior (llistat), testimonis vius de l'exili català durant la guerra i el franquisme, són protagonistes actius de la internacionalització de la tradició. Però també les institucions públiques de la Generalitat, com la Maison de la Catalogne a París o les activitats de l'Institut Ramon Llull a dotze països diferents.

També aquest any s'hi afegeix la celebració de l'Any Mercè Rodoreda, en homenatge a una de les figures més traduïdes de la literatura catalana i, per tant, una excel·lent targeta de presentació de la nostra cultura.

Més informació: