Notícia

Representants d'Armènia i l'Azerbaidjan es reuneixen formalment

La trobada és un primer contacte per rebaixar tensions entre els dos països i mirar de trobar un sortida pacífica al conflicte de l'Alt Karabakh · És probable que el procès diplomàtic, sota els auspicis de l'OSCE, continui el proper juny amb la reunió entre els dos caps d'Estat.

Una sortida dialogada i pacífica per al conflicte de l'Alt Karabakh podria ser més a prop després que els ministres d'afers estrangers d'Armènia i l'Azerbaidjan es reunissin ahir per mirar d'acostar posicions, després de mesos de tensions i acusacions mútues d'utilitzar la violència a les regions frontereres.

Segons Radio Free Europe, els ministres armeni i àzeri van descriure la trobada com a “constructiva”, i van assegurar que els dos països estan compromesos amb trobar una solució pacífica al conflicte. Sense avançar continguts concrets ni acords presos durant la reunió, els representants consideren un èxit haver arribat a l'acord de seguir amb les converses i de treballar cap a la creació de confiança entre les parts.

Els presidents dels dos països, a més, podrien reunir-se durant el proper mes de juny si la proposta del ministre d'exteriors àzeri, Elmar Mammadyarov, tira endavant. Això significaria un gran pas endavant, ja que d'ençà de les eleccions armènies del passat febrer, que va guanyar els dos líders polítics no han tingut cap mena d'aproximació formal.

L'Alt Karabakh és una República independent de facto, dins de territori àzeri però de majoria armènia. Malgrat que la República ha complert ja vint anys d'autogovern, Azerbaidjan no renuncia a exercir-hi la seva autoritat. La represa de les mesures diplomàtiques entre els dos països podria ajudar a rebaixar l'escalada de tensió sobre la qual alertava
ICG el gener passat.

Més informació: