Notícia

Un estudi situa en un 35% els catalans a favor de la independència

BREUS. L'informe del Centre d'Estudis Sobiranistes registra un augment de l'independentisme al llarg dels darrers divuit anys

El Centre d'Estudis Sobiranistes (CES), especialitzat en avaluar els costos de pertànyer a Espanya i donar arguments per a la independència, ha publicat un estudi que consisteix en l'encreuament de vint-i-una d'enquestes sociològiques publicades des de l'any 1991. Les conclusions diuen que avui hi ha 2.000.000 de catalans favorables a la secessió, mentre que uns 2.750.000 (un 45% de la població) hi estan en contra, i uns 1.100.000 (un 20%) està indecisa o no contesta.

Els resultats preliminars -més endavant se'n publicarà una ampliació- mostren la posició respecte a la independència de diversos sectors; per lloc origen (els nascuts a Catalunya hi estan a favor en un 42'7%, mentre que els que han nascut a la resta de l'Estat hi estan en contra en un 68%), per nivell d'estudis (com més elevat és el nivell d'estudis, més a favor s'està de la independència), etcètera.

Podeu consultar els resultats al lloc del CES.

Més informació: