Notícia

Una seixantena d'electes municipals corsos s'adscriuen a una nova Federació nacionalista

'A Federazione di l'eletti' reuneix alcaldes, consellers municipals, generals o territorials de Còrsega · Els adherits tenen un perfil nacionalista, ecologista i progressista · La iniciativa s'emmarca en el procés de reordenament de l'espectre sobiranista de l'illa.

L'emissora corsa Alta Frequenza informa avui que una seixantena de càrrecs electes de l'illa ja s'han adherit a A Federazione di l'eletti naziunalisti, eculugisti è prugressisti (La Federació dels electes nacionalistes, ecologistes i progressistes), una agrupació de caràcter principalment municipalista que pretén aglutinar regidors i alcaldes al voltant d'una carta comuna que té com a principis "l'humanisme, la primacia de l'interès general, la defensa de la identitat i la terra, i una acció pública i transparent".

Aquesta iniciativa va sorgir arran de les darreres eleccions municipals corses, i va ser constituïda oficialment durant una assemblea general el passat 11 d'octubre. Des de llavors, una seixantena -sobre uns 250 a tota l'illa- de polítics ja hi han mostrat el seu suport.

El naixement de la Federació té lloc en un context de reordenament de l'espectre sobiranista cors. Fa tan sols unes setmanes, els partits independentistes de l'illa (Corsica nazione indipendente, Rinnovu naziunale, ANC-PSI et Strada diritta) van anunciar la seva intenció d'unir-se en una sola formació, Corsica Libera, a partir del gener de l'any vinent, explicava Corse Matin.

Més informació:

Més informació a la fitxa de Còrsega.