Notícia

Victòria corsa a Liet Lavlut, l'Eurovisió de les llengües minoritzades

BREUS. El cantant de música tradicional Jacques Culioli guanya el premi del públic i el del jurat a la cinquena edició del festival de cançó en llengües no estatals

Victoria absoluta del representant cors al festival Liet Lavlut, celebrat dissabte 18 d'octubre a Lulea, la Lapònia d'administració sueca. Jacques Culioli, cantant nascut a la població de Chera i consolidat en el panorama musical de Còrsega, va endur-se els dos premis que es disputaven: del públic i del jurat. Culioli va presentar una cançó de tall clàssic, Hosannah in Excelsis, amb la qual va declarar que pretenia escriure "una pregària per al futur d'una Còrsega corsa i unida després del fosc període durant el qual els nacionalistes corsos es van barallar uns contra els altres".

En la disputa pel premi del jurat, els asturias Dixebra i la cantant sami Elin Kåven van empatar en la segona posició, darrere de Culioli, i pel que fa al premi del públic, el segon lloc va ser per la bretona Gwennyn i el tercer per Surunmaa, que cantaven en meankieli.

Liet Lavlut és un festival de música en el qual competeixen artistes que canten en alguna de les llengües minoritzades del continent europeu. L'única victòria catalana fou la del grup Pomada, l'any 2002, a la primera edició del concurs.

Més informació: