Notícia

Plataformes catalanes presenten 71.000 signatures a favor del referèndum d'autodeterminació

Demanen que la competència en convocar referèndums, ara exclusiva de l'Estat espanyol, sigui transferida a la Generalitat de Catalunya · Els portaveus de la plataforma Pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés s'han reuint amb el president del Parlament català.

Dues plataformes catalanes, Pel Dret de Decidir (PDD) i Sobirania i Progrés (SiP) van culminar ahir la campanya 'Decideixo Decidir', una iniciativa de recollida de signatures, iniciada el 23 d'abril del 2007, per exigir que el Parlament català pugui fer referèndums sense haver de tenir l'autorització de Madrid. Més de 71.000 persones han omplert la butlleta per reclamar la transferència d'aquesta competència, ara exclusiva del Govern espanyol, mitjançant la modificació de l'article 150.2 de la Constitució espanyola.

L'acte d'entrega de signatures ha culminat en una reunió amb el president del Parlament català, Ernest Benach. Amb aquesta petició, les entitats demanen que el Parlament presenti al Congrés dels Diputats una proposició de llei per a fer possible el traspàs.

Les portaveus de la campanya -Elisenda Romeu per la PDD i Elisenda Paluzie per SiP- han demanat al Govern que "agilitzi" la presentació de la llei de consultes per ser votada al Parlament. Actualment, el departament de Governació està preparant una proposta de llei de consultes populars. Elisenda Paluzie ha dit que allò que demanen les plataformes amb aquesta iniciativa "va més enllà" de la proposta de Governació, que segurament inclourà la necessitat d'una autorització estatal per a convocar una consulta.

Més informació: