Notícia

El Govern de Còrsega retira el pla urbanístic criticat per nacionalistes i ecologistes

El president cors temia perdre el debat parlamentari que s'havia de fer sobre el projecte · El Pla d'Ordenació i Desenvolupament Durable de Còrsega (PADDUC) serà una qüestió principal de cara a les eleccions de 2010 · Els seus opositors denuncien que comporta una urbanització excessiva i una amenaça a l'entorn natural.

Sense previ avís, i davant l'astorament de partidaris i detractors, el president de Còrsega, Ange Santini, va anunciar davant l'Assemblea corsa dilluns que retirava de l'ordre del dia la discussió sobre el Pla d'Ordenació i Desenvolupament Durable de Còrsega (PADDUC). Aquest ha estat un pla polèmic, defensat sempre pel partit de Govern (UMP) i part de l'oposició però durament criticat pels partits autonomistes i independentistes, i per les organitzacions ecologistes.

Santini ha pres aquesta decisió davant del risc de perdre la votació a l'Assemblea, on els partits conservadors que defensen el pla tenen només una majoria relativa. El president cors ha dit que "els daus estaven trucats des del principi", ja que "les posicions d'uns i altres ja havien estat anunciades fins i tot abans del debat", informa Europe1.

Els nacionalistes de Corsica Libera han cridat victòria, i han demanat la dimissió de Santini i de Camille de Rocca Serra, president de l'Assemblea. Alhora, han advertit que "els promotors i els 'formigoners' no han renunciat pas a repartir-se la nostra terra". Amb la decisió suspendre el debat parlamentari, la qüestió del PADDUC serà un dels temes principals de la campanya per a les properes eleccions a l'illa, que se celebraran el març de 2010.

Més informació:

Més informació a la fitxa de Còrsega.