Notícia

Madonna, xiulada a Romania després de criticar la discriminació contra els gitanos

BREUS. 'M'entristeix molt que hi hagi tanta discriminació contra els gitanos a l'Europa de l'Est en general', va dir durant un concert a Bucarest.

El racisme i la discriminació que pateix la població gitana arreu del món, i molt específicament allà on és més nombrosa, a l'Europa de l'Est, s'ha fet evident de nou durant un episodi viscut la darrera setmana, aquesta vegada en entorn poc comú: l'escenari d'un concert de masses. La cantant nord-americana Madonna va oferir un recital a Bucarest dimecres passat. Donada la circumstància que en aquesta gira hi participen alguns músics d'ètnia gitana, en un moment del concert la cantant va dir al públic: "he vist que hi ha molta discriminació a l'Europa de l'Est, i això m'entristeix profundament. Creiem en la tolerància cap als gitanos, els homosexuals i les persones diferents". Immediatament, una part de les 60.000 persones que omplien l'estadi va proferir una sensacional xiulada i escridassada com a protesta per les paraules de Madonna.

L'endemà, els músics gitanos que participen a l'espectacle, Kolpakov Trio, van celebrar una roda de premsa a Bucarest, durant la qual van dir que "és terrible veure que som al s. XXI i que existeix una situació així a Europa. Estem molt tristos i volem dir a Romania i a Europa de l'Est que tothom té drets, els gitanos també", recull LeMonde.fr.

Més informació: