Notícia

Les eleccions cantonals 2011 a la República Francesa, nació per nació (i II)

DOSSIER. Us oferim la segona part del dossier sobre les eleccions cantonals que se celebren els dies 20 i 27 a França. De la mà de l'advocat i sociolingüista Miquel Gros, avui repassem les candidatures que presenten els partits d'Occitània, Catalunya del Nord, Alsàcia i Savoia. Les expectatives hi són més moderades que al País Basc, Còrsega i Bretanya, però també és cert que en alguns casos els partits propis d'aquests territoris facin millors resultats que els habituals.

Els enllaços cap a cadascuna de les anàlisis els podeu trobar aquí:

D'acord amb l'anàlisi que en fa Miquel Gros, sembla que el vot nacionalista o regionalista a França seguirà augmentant de forma significativa en les cantonals. El 20 de març aquestes forces polítiques poden superar els 130 candidats, i d'aquests, una quarta part podria arribar al 10% de vots, una fita a la qual el regionalisme/nacionalisme no hi està gens acostumat. Fins i tot, en tres territoris diferents hi ha serioses opcions de tenir un conseller general d'una formació nacionalista, un fet assolit un sol cop abans. Caldrà, doncs, seguir amb atenció la primera volta de les cantonals i, i això és força nou, també la segona.

Recordeu que ahir vam publicar la primera part d'aquest dossier, i que podeu trobar-hi les anàlisis de les altres tres nacions tractades: