Notícia

El Senegal i els independentistes de la Casamance inicien un diàleg de pau

Dakar i l'MFDC es reuneixen a Roma sota els auspicis de la Comunitat de Sant'Egidio · L'associació catòlica diu que la trobada ha estat “serena i constructiva” i anuncia més converses · El passat juliol, el líder de la guerrilla independentista s'havia mostrat partidari d'una sortida negociada al conflicte

Delegacions del govern del Senegal i del Moviment de les Forces Democràtiques de la Casamance (MFDC) s'han reunit a Roma per tal d'explorar vies per avançar cap a la pau en aquell territori africà. La trobada s'ha fet sota els auspicis de la Comunitat de Sant'Egidio, que ho ha donat a conèixer mitjançant un comunicat.

Segons les informacions d'aquesta associació catòlica, "l'atmosfera de les converses va ser serena i constructiva". Les dues delegacions van acordar reunir-se de nou a la capital italiana per continuar les converses.

La delegació senegalesa estava nomenada pel president Macky Sall (al càrrec des del passat abril), mentre que els representants de l'MFDC estaven nomenats per Salif Sadio, un dels caps del moviment armat independentista. Sadio, en una entrevista el passat mes de juliol, s'havia mostrat partidari de canalitzar les converses de pau a través de la Comunitat de Sant'Egidio.

L'MFDC va agafar les armes l'any 1982 per reivindicar la independència de la Casamance. El grup armat considerava que el Senegal discriminava aquest territori, que geogràficament està quasi incomunicat de la resta del territori estatal per la presència de la República de Gàmbia. El 2004 algunes faccions de l'MFDC van signar un acord de pau amb Dakar, sense cap contrapartida política. Altres faccions no ho van acceptar i han mantingut la lluita armada fins avui.