Notícia

Cop de Manuel Valls a la cooficialitat del cors, votada per l'Assemblea de Còrsega: "És inconcebible"

BREUS. El ministre considera que França no pot acceptar sinó "una sola llengua" oficial, el francès

El ministre francès de l'Interior, Manuel Valls, explica avui en una entrevista al diari Corse-Matin que "és inconcebible que hi hagi una segona llengua oficial en una part del territori" de la República Francesa. Unes paraules que ataquen a la línia de flotació de la històrica moció que va aprovar l'Assemblea de Còrsega el passat 17 de maig. Els electes corsos van donar suport a una proposta de Pierre Ghionga, president del Consell de la Llengua Corsa, per tal que l'Assemblea Nacional francesa reconegués la cooficialitat del cors i del francès a l'illa.

Segons Valls, "la República ha donat el seu lloc a la llengua corsa i l'ha reconeguda. Però no hi ha sinó una sola llengua de la República, i és el francès". El ministre ha dit que el govern francès "s'expressarà" oficialment sobre la qüestió quan li arribin "les propostes que li faci l'Assemblea de Còrsega".

Per tal que la moció corsa sobre la cooficialitat sigui llei, fa falta que l'Assemblea Nacional francesa hi voti a favor i, ben probablement, que canviï la Constitució. L'Assemblea de Còrsega no té capacitat legislativa.

(Imatge: Manuel Valls / fotografia: Jackolan1.)