Notícia

El Tribunal d'Estrasburg torna a acusar l'Estat rus d'atemptar contra els drets humans de txetxens

BREUS. Tres residents txetxens van ser detinguts i assassinats per l'exèrcit

Com ja va passar el juny passat, el Tribunal Europeu dels Drets Humans ha trobat un incompliment de la convenció Europea de Drets Humans i Llibertats Fonamentals per part de Rússia en el cas de tres persones d'origen txetxè, detingudes i assassinades l'hivern de l'any 2000 prop de Grozni, la capital de Txetxènia.

Aquell 10 de desembre, militars russos van detenir 21 persones, de les quals divuit van ser alliberades més tard, després de ser interrogants i, en alguns casos, agredits pels militars. Els cadàvers dels tres detinguts restants van ser trobats abandonats el 21 de febrer següent, amb ferides de bala i arma blanca.

Segons informa Caucasian Knot, el Tribunal d'Estrasburg ha establert que en aquest cas es van violar els següents drets: "dret a la vida en relació a persones desaparegudes; incompetència per part de les autoritats russes d'establir una investigació eficient de les desaparicions; detenció il·legal; tractament degradant del personal de l'Estat respecte els familiars que van posar la demanda, i privació a aquests d'una defensa legal contra les violacions; i rebuig a cooperar amb el Tribunal".

Més informació: