Notícia

Els representants xipriotes continuen en la línia del consens

BREUS. El líder grecoxipriota i la contrapart turcoxipriota són a punt d'arribar a un acord sobre la relació entre els Estats federats i la jerarquia de les lleis

Les esperances que el 2009 sigui l'any de la reunificació de Xipre segueixen vives després que el líder turcoxipriota, Mehmet Ali Talat, i el president grecoxipriota, Demetris Christofias, acordessin a la darrera reunió una sèrie de punts que inclouen la cooperació entre l'Estat central i els dos Estats federats, d'una banda, i la jerarquia de les lleis, de l'altra, segons informa Hurriyet.

La reunió, amb el monitoratge d'un representant especial de les Nacions Unides, també va servir per admetre obertament la lentitud amb la qual s'estan duent a terme les negociacions, i ambdós líders van estar d'acord a mirar d'agilitzar el procés. El proper 12 de gener hi haurà una nova reunió entre els dos representants.

Actualment, Ali Talat i Christofias estan d'acord en la forma que hauria de tenir l'Estat: dos Estats constituents que en formen un de federal. És previsible, però, que les negociacions que encara queden siguin tant o més difícils que fins ara.

Més informació: